23/04: Film The Death of Stalin 23/04/2018 20:00

Tickets zijn €2, opgepast, er zijn maar 4 tickets beschikbaar!
deze bemachtigen kan door een mail te sturen naar cultuur@vgkgent.be, hierna zijn ze te betalen en af te halen in de kelder van de Blandijn elke dag tussen 11:00 en 16:00

De film gaat door om 20:00 in de Studioskoop te Gent op maandag 23 mei.
hiervoor spreken we af om 19:15 aan de ingang van de Studioskoop: Sint-Annaplein 63, 9000 Gent

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ukJ5dMYx2no
Bedankt aan Cultour - GSRr voor deze tickets!

Wat te doen? Nadat Josef Stalin in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen in zijn datsja, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig zou zijn, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden.

Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin zijn koren op de molen van Armando Iannucci, de Schotse maestro van de politieke satire (‘The Thick of It’, ‘Veep’). Met een topcast van Engelstalige acteurs toont hij de cynische, door en door verrotte strijd om de macht, die al gauw vooral tussen Lavrenti Beria, de gevreesde voormalige baas van de veiligheidsdiensten, en de gewiekste Nikita Chroesjtsjov blijkt te gaan. Iannucci’s inktzwarte komedie is uitermate geestig, maar laat niet na om ook de gruwelen van Stalins schrikbewind te tonen. Parallellen met de hedendaagse internationale politiek liggen voor het oprapen.

het V.G.K. Cultuurteam