<< October 2020 >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Praesidium 2004-2005

Wie zijn nu die mensen uit het V.G.K.-Praesidium? Wat drijft hen, om zich dag en nacht in te zetten voor de Geschiedenisstudent? Zijn het sociale zonderlingen, of is het enkel de innige liefde voor de medemens die hun de kracht geeft? Ziehier de lijst met de namen en foto's van deze bijna uitgestorven mensensoort, opgepikt uit het Jambers-archief:

Praeses

praeses at vgkgent.be

Joachim Verplancke, a.k.a. "The Pimp" uit Brugge, is de man met het plan, de baas, chef, PDG en CEO in 1 persoon. Hij zou steeds voor de V.G.K. in de bres springen en is ook daadwerkelijk in staat deze te vullen.
Zoals het een goede pooier betaamt, heeft hij een grenzeloze liefde voor z'n (vrouwelijke) praesidiumleden. Hij zit de vergaderingen voor en is bij alles eindverantwoordelijke.
Verder is hij vooral zichzelf en wie dat is, zal je nog wel te weten komen. Enkele kernwoorden om je reeds op weg te helpen: eten, muziek, chocomelk, bewonderaar der vrouwen maar toch een behulpzame vaderfiguur, die je steeds bijstaat met raad en daad. Kortom, een man met vele facetten, en een voorwoord in het Veer.

Vice-praeses

vice at vgkgent.be

Kevin Poschet, een man uit Bazel, is de Vice-Praeses. Wat dit precies inhoudt, is voor iedereen echter een groot vraagteken. We zouden kunnen zeggen dat hij Joachim vervangt wanneer deze weer eens een gastronomisch festijn bijwoont, maar dat zou Kevin's functie te kort doen. We houden het maar op dat hij rechterhand van Joachim is.
Kevin wordt gekenmerkt door schaterlachen, vooral bij vunzige moppen en zijn voorliefde voor kapotte onderbroeken en 'billeken klets'. Desondanks heeft hij toch de nodige manieren. Ongeschoren, maar toch alles wat een vrouw verwacht in een man.

Secretaris

secretaris at vgkgent.be

Frederik Descamps, een Bruggeling, wordt vooral geroemd wegens z'n retorische talent, waarmee al menig vrouwfiguur verschalkt werd. Vergis je echter niet, onder het lieve uiterlijk schuilt een geboren ladykiller, die ook wel in is voor de kinky-stuff. Verder beschikt deze man over een intelligente bol waaruit hij gewone en grote onderscheidingen puurt.
Frederik zal instaan voor de bureaucratische kant van de zaak, met het maken van de kalender en het verslaan van de vergaderingen als hoofdtaak.

Quaestor

penning at vgkgent.be

Elisabeth Velle, afkomstig uit 1 van de 5 rijkste gemeenten uit België, namelijk De Pinte, is de schatbewaarster of penningmeesteres van de V.G.K.. Zij zorgt voor het financieel welzijn van de kring en is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het feit dat er geen budget is om naaktmodellen voor 'Het Veer' te strikken. Elisabeth is de strengste binnen het praesidium en dat is misschien maar goed ook.

Bachelorverantwoordelijke

bachelor at vgkgent.be

Deze leuke meid, Hélène Vandendriessche, uit het boerengat Ingooigem, is sociaal, leuk in de omgang, charmant en in staat om iedereen in 1 oogopslag in katzwijm te laten vallen. Dit alles maakt van haar de perfecte bachelorverantwoordelijke. Ze zal dit jaar meermaals in jullie auditoria staan en is altijd bereikbaar voor problemen. Lees vooral ook haar voorwoord, opdat je volledig verkocht zou raken.
Laat je betoveren en keer tevreden terug, bij voorkeur naar V.G.K. activiteiten.

Scriptor

scriptor at vgkgent.be

Hij houdt zich bezig met het laten verschijnen van het magnifieke Veer. Met hobby's als lichterotische recepten en de kunst van het amateurtoneel, weet hij je steeds te amuseren en te onderhouden.
Verder houdt hij zich bezig met een vergelijkende studie van het BaMa- en het oude systeem en valt hij op door zijn lengte en ongelofelijke adonislichaam. Zijn naam: Ewoud De Clercq , zijn woonplaats: het poëtische, pittoreske, boerse Landegem.

Web & Erasmus

admin at vgkgent.be

Joris Artels, een kustbewoner uit Wenduine, zal instaan voor de website en bijhorend forum. Hij heeft hiervoor een eigen lexicon waardoor je hem soms niet verstaat. Hij zal ook contacten onderhouden met de geschiedenisstudenten die het (on)geluk hebben momenteel in het buitenland te studeren.
Verder houdt Joris zich bezig met de belangen van de gewone volksmens, boer en arbeider, wie hij uiteindelijk naar de verlossing zal leiden.

Studie

studie at vgkgent.be

Het summum van het academische jaar is natuurlijk slagen en liefst nog met Grootste Onderscheiding. Helaas, we kennen onszelf en we weten dat we toch zoveel leukere dingen te doen hebben dan studeren.
Om dit manco op te vullen staan Dagmar Germonprez, residerend te Brugge, en Freija Annemans, met Mechelen op haar identiteitskaart, klaar. Zij zullen jullie op weg helpen met je studies, zodat ook ma en pa gelukkig kunnen zijn begin juli. Vergeet hen dan ook niet, als blijkt dat je er heelhuids bent doorgesparteld.

Debat

debat at vgkgent.be

De zelfzekere, immer dynamische jongeheer Willem Dedobbeleer, met landgoed in Merelbeke, zal dit jaar instaan voor sappige lezingen of pittige debatten tussen vooraanstaande mensen. Zijn veelzijdige persoonlijkheid, met bril of zonder, kan iedereen bekoren en zorgt voor de meest uiteenlopende gesprekken. Hij is altijd bereid, altruïstisch als hij is, om hulpeloze dames rond te leiden in het historische Gent, alhoewel die daar niet altijd om vroegen.

Boekensultan

boekensultan at vgkgent.be

Wouter Billiet, afkomstig uit Torhout en VGK-ancien, zal ervoor gaan zorgen dat jullie goedkoop aan jullie boeken geraken.
Hij is de boekenverantwoordelijke voor de hele faculteit Letteren en Wijsbegeerte, dus ook de studenten uit de andere richtingen krijgen boekenkortingen door deze sympathieke afdinger.

Cultuur

cultuur at vgkgent.be

Quinten Vervecken, afkomstig uit de parel van de Noorderkempen, en Hélène Vandendriessche, ja dezelfde, zullen jullie gaan verwennen met allerlei culturele fijngevoeligheden. Film, theater of opera, geen activiteit te zwaar of ze zullen er zijn.
Kortom, als je iets wilt doen aan het feit dat je vrienden je steeds cultuurbarbaar naroepen, dan kan meegaan met dit sympathieke duo wel eens je redding betekenen. Vergeet vooral ook niet om hun tekstje te lezen, kwestie van nu al te watertanden

P.R.

pr at vgkgent.be

Zonder sponsoring kan een vereniging niet werken, wat dan ook de hoofdtaak is van Public Relations-hostesses Laura De Walsche, afkomstig uit Zevergem, en Charlotte Beckers, uit Aalter.
Zij zullen het uitgangbord van de V.G.K. zijn naar buiten toe, de contactpersonen tussen eventuele sponsors en de V.G.K. Deze 2 dames verzorgen tevens de ereleden en zien er gewoon steeds allerbevalligst uit.

Feest

feest at vgkgent.be

Een fuif wordt steeds gesmaakt. Hiervoor tekenen Jeroen Wijnendaele, van Balegem, en Corentin Verdegem, een rasechte Gentenaar. Jeroen, een langharige rockqueen, die houdt van travestie en/of luchtgitaar spelen, en Corentin, een prettig gestoorde seksueel gefrustreerde, zullen ervoor zorgen dat er regelmatig eens een fuif, kroegentocht of quiz passeert.

Sport

sport at vgkgent.be

Zin om dit jaar eindelijk eens aan je conditie te werken, of zie je sport eerder als ontspanning? Ook op sportief vlak heeft de V.G.K. dit jaar heel wat te bieden. Denken we hierbij vooral aan de traditionele sporten als voetbal, basketbal, volleybal, toch zal er ook tijd gevonden worden voor de alternatieven als lasershooten, bowlen, schaatsen, enz.

Wees trouwens gerust, enige basisvaardigheden zijn absoluut niet vereist. Sportpraesessen van dienst zijn Klaas Millet, de ideale belichaming van de gemiddelde, luie student en uitgerust met een immer gluiperige blik, afkomstig uit het Oost-Vlaamse Bellem, en Kirsten Schatteman, de ideale belichaming van Klaas' tegenpool en daarom ook gekozen, met verblijfplaats in Evergem.

Reis

reis at vgkgent.be

Jacques Pottie uit Kortrijk is een fenomeen. Met zijn 73 lentes is hij de oudste van het Praesidium maar nog steeds een jonge knaap wat de binnenkant betreft.

Hij kent de wereld als z'n broekzak en zal ze dolgraag aan je tonen, zeker mocht dan nog blijken dat je van het vrouwelijke geslacht bent. Jacques is de reispraeses dit jaar en zal jullie meetronen naar verschillende exotische bestemmingen in Europa.
Tekst: Ewoud De Clercq

De kelder

Onder de trappen aan de voorkant van de Blandijn ("trabla" zo u wil) bevindt zich het VGK-lokaal, overwegend aangeduid als "de kelder". Het grootste deel van de dag wordt deze kelder bevolkt door praesidiumleden, steeds paraat om uw vragen te beantwoorden en uw problemen op te lossen... als dat niet mooi is. Grootste troef van de kelder is de collectie zetels van het zachte type die zij huisvest.
De kelder is verder ook de plaats waar er dingen afgehaald of binnengebracht kunnen worden, waar u zich inschrijft voor onze activiteiten en waar de occasionele pannekoek meegepikt wordt.